Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Μια ζωή ποδήλατο...1819...το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στ' αυλάκι, τα σύγχρονα ποδήλατα καμιά σχέση δεν έχουν με εκείνα τα πρώτα, όμως πάντα θα είναι το πιο εύκολο, φτηνό, ασφαλές (υπό προϋποθέσεις!!!), υγιές μέσο μεταφοράς...


<«Με έχουν βρίσει και με έχουν πει γραφική»

Από το 1994, δηλαδή 16 χρόνια, κυκλοφορεί με το ποδήλατό της στην πόλη η αρχαιολόγος Λιάνα Σταρίδα η οποία έχει ακούσει πολλά και διάφορα όχι απαραίτητα κολακευτικά από οδηγούς Ι.Χ.

“Οταν άρχισα να χρησιμοποιώ το ποδήλατο, ήμουν κυριολεκτικά διακτυλοδεικτούμενη γιατί τότε, αλλά και πριν λίγα χρόνια, αυτή η εικόνα δεν ήταν συνηθισμένη.

Συχνά έβλεπα κόσμο να γελάει, με έχουν πει γραφική πολλές φορές και μʼ έχουν βρίσει αρκετές άλλες.

Αισθανόμουν μεγάλο θυμό όταν άκουγα τέτοια σχόλια και χαίρομαι τώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι κυκλοφορούν με ποδήλατο.

Η Λιάνα Σταρίδα μιλώντας για τους λόγους που έχει επιλέξει το ποδήλατο, εξηγεί: “Με το ποδήλατο ασκείσαι και κάνεις καλό στην υγεία σου. Είναι οικολογικό μέσο μεταφοράς , ανέξοδο, γρήγορο και εύκολο στις μετακινήσεις, φυσικά και στο παρκάρισμα.

Δεν πηγαίνω μόνο στη δουλειά με το ποδήλατο, αλλά και στα μαγαζιά, στο σούπερ - μάρκετ κ.λπ.

Αν και καπνίστρια, τα καταφέρνω μια χαρά και πλέον ούτε που λαχανιάζω”.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου