Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια ημέρα των ζυμαρικών σήμερα!!!!!! Αναρωτιέμαι...υπάρχει παγκόσμια ημέρα των ζαρζαβατικών, των κοτόπουλων, της πατάτας, του καλαμποκιού, της χοιρινης πανσέτας, του κόντρα φιλέτου, των κουκιών?, της φάβας και γενικώς των οσπρίων?? Επειδή θα με φάει η περιέργεια, παρακαλώ ενημερώστε με.
Προς το παρόν ας τιμήσουμε τα ζυμαρικά με λίγη νοσταλγία και με δυο καλές συνταγές...ναι??








...και τώρααααααααααααα, μια υπέροχη συνταγή για όσους λατρεύουν τα πικάντικα, αγγλιστί spicy!:)))))

Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου:

1. Φυσικά βράζουμε τα μακαρόνια, κατά προτίμηση κανονικό spaghetti, ούτε θεόχοντρα ούτε λεπτούλια, οκ?? και φυσικά κάπως να κρατούν αλλοιώς θα γίνουν ζύμη στο στομάχι σας και θα υποφέρετε αδίκως
2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη ένα μεγάλο κρεμμύδι και μετά το βάζουμε με λαδάκι αγνό να τσιγαριστεί. Επίσης, για όσους δεν έχουν κόλημα με το σκόρδο, κόβουμε ψιλά ψιλά κομματάκια δυο σκελίδες και τα παντρεύουμε με το κρεμμυδάκι.
3. Αφού τσιγαριστούν αυτά, τα σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι και αμέσως μετά βάζουμε την ντομάτα. Σοβαρή επισήμανση: δεν διαφημίζω προϊόντα, άρααααααααααα, βάλτε όποια ντομάτα επιθυμείτε, αλλά ΠΟΤΕ, μόνο φρέσκια, θα γίνει νεροζούμι η σαλτσούλα! (προσωπικά, προτιμώ την πουμαρό σε μπουκάλι, μου βγαίνει πιο νόστιμη)
4. Αν μέχρι τώρα τα πάτε καλά, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα δυο κουτιά τόννο με λάδι, (σε καμια περίπτωση τόνο σε νερό, θα βγει αηδία το φαγητό!)
5. στα αρωματικά τώρα: αλάτι, πιπέρι (κλασικά!), ρίγανη, δάφνη (3-4 φυλλαράκια), μπαχάρι ακοπάνιστο, θυμάρι, χοντρό πιπέρι, ελάχιστη (αλλά εννοούμεεεεεεεεε ΕΛΑΧΙΣΤΗ)ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού worchesteshire sauce ( συγγνώμη για το αγγλικό αλλά δίνει ωραίο άρωμα)
6. Τα βάλαμε όλα αυτά??? Ωραία...χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει και να έχει φύγει όσο νερό έχει.
7. Σερβίρουμε αμέσως χωρίς τυρί, εκτός κι αν κάποιος είναι μανιακός στο συνδυασμό τυριού με ψάρι (εγώ είμαι)
8. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ....όποτε φτιάχνω αυτή τη σάλτσα με λατρεύουν όλοι!!!!!

Συνταγή νούμερο 2, απολύτως κρητικιά αυτή...

1. Ζητάμε από τον χασάπη μας, γίδα. Αν κοιτάξει παράξενα, απευθυνθείτε σε Κρητικό, υπάρχουν παντού!
2. Τη βράζουμε μέχρι να γίνει λιώμα και κάνουμε κουράγιο ή και ψώνια σε έσχατη ανάγκη, μέχρι να ξεμυρίσει το σπίτι.
3. Σουρώνουμε το ζουμί, βάζουμε το κρέας στην άκρη (το τρώμε με μπόλικο λεμόνι, το πετάμε, το δίνουμε στο σκύλο μας ή στο σκύλο του γείτονα...ό,τι γουστάρουμε το κάνουμε δηλαδή)
4. Προσθέτουμε στο ζουμί της γίδας λίγο νερό και αλάτι και αφού βράσουν ρίχνουμε τα μακαρόνια, κατά προτίμηση λίγο χοντρουλά, πολύ λίγο όμως. Φροντίζουμε να υπολογίσουμε το νερό με το ζουμί, ώστε να μην χρειάζεται σούρωμα μετά το βράσιμο των ζυμαρικών, οκ??
5. Έχουμε ξύσει μπόλικο κρητικό ανθότυρο (βλέπε βασιλόπουλος, ίσως μαρινόπουλος, σίγουρα όλοι οι Κρητικοί που βρίσκονται παντού κλπκλπ), αλλά προσέξτε, ΜΟΝΟ κρητικό ανθότυρο.
6. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο ανθότυρο, τρώμε σαν βουλιμικοί και μετά πάμε κατευθείαν για ύπνο.

Αυτά και τέλος!

Υ.Γ. στην παγκόσμια ημέρα της φακής θα σας γράψω μια εξαιρετική συνταγή!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου