Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Άλλος ένας μεγάλος έφυγε...



Έφυγε από τη ζωή μετά από 10ετή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, ο Dennis Hopper, γνωστός για τους ρόλους του ως Billy στο «Easy Rider» και ως Frank Booth στο «Blue Velvet», , στην ηλικία των 74 ετών. Ο ηθοποιός ανακοίνωσε την ασθένειά του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ μέλη της οικογένειάς του δημοσκόπησαν ότι πλέον ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Πρώτος ρόλος του Hopper ήταν στην ηλικία των 19, όταν συμμετείχε δίπλα στον James Dean στην ταινία του 1955 «Rebel Without a Cause». Στη συνέχεια, ωστόσο, λόγω του... απροσάρμοστου χαρακτήρα του, μπήκε στη «μαύρη λίστα» του Hollywood, αρκέστηκε σε τηλεοπτικές σειρές ?για λίγο ήταν μέχρι και φωτογράφος της Vogue-, ενώ η επιστροφή του έγινε το 1969, όταν ένωσε τις δυνάμεις του με τον άγνωστο τότε Jack Nicholson στη road ταινία «Easy Rider», την οποία και σκηνοθέτησε. Η ταινία αποδείχθηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έκανε τον Hopper ευρέως γνωστό.

Στην προσωπική του ζωή, ο Dennis Hopper παντρεύτηκε και χώρισε 5 φορές, ενώ απέκτησε από τους γάμους του 4 παιδιά (3 κόρες και έναν γιο). Επιπλέον, λίγο πριν το τέλος της ζωής του, τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε αίτηση διαζυγίου και από την 5η σύζυγό του, Victoria Duffy, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1996 και είχαν αποκτήσει την 7χρονη σήμερα κόρη του, Galen.

Την τελευταία δεκαετία, είχε αφιερωθεί στην ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ παράλληλα έκανε κάποιες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Σε συνέντευξή του, είχε μιλήσει μετανιωμένος για το κόστος των εθισμών του -το 1982, είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, καθώς είχε εκδηλώσει ψυχωτική συμπεριφορά από την κοκαΐνη και το αλκοόλ. «Αντί να έχω σκηνοθετήσει 20 ταινίες στη ζωή μου, έκανα μόνο 6», δήλωσε τότε. «Δεν άφησα πίσω μου αξιοσημείωτο έργο».

Πριν δύο μήνες, παρόλα αυτά, ο ηθοποιός παρέλαβε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας -στην τελετή βρέθηκαν ο Jack Nicholson, ο Viggo Mortensen και ο David Lynch -Με τον τελευταίο συνεργάστηκαν το 1986 στο σουρεαλιστικό «Μπλε Βελούδο». Με τον Viggo Mortensen είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία του 1991 «The Indian Runner» και το 1993 στο «Boiling Point».
(Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου