Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Γεια σου Τέλη...δεν λέμε Αντίο μεταξύ μας...

Η καρδιά μου είναι βαριά. Το μυαλό μου κολλημένο στην τελευταία εικόνα σου. Η παρουσία μου δίπλα στη γυναίκα σου, την "wraia lily" όπως ονόμαζες τις φωτογραφίες της στο κομπιούτερ σου, απαραίτητη γιατί μαζί μεγαλώσαμε, μαζί γερνάμε, μαζί μοιραστήκαμε πανέμορφες στιγμές.
Έφυγες όπως έζησες... δύστροπος, κυνικός, δυνατός, ιδιόρρυθμος, εκκεντρικός, με φοβερό χιούμορ, απέραντη αγάπη για τα παιδιά και τη Λίλυ σου...Τέλη μου, αγαπημένε μου φίλε από τα φοιτητικά μας χρόνια, ξάδελφέ μου, "Τελαλιλούκο μου" όπως σε έλεγα χαιδευτικά...σ' αγαπω...όπως όλοι όσοι σε ζήσαμε σ' αγαπάμε.



Nothing else matters...Τέλη μου...



So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
No, nothing else matters

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πρόσφατα "σουρεάλ" νέα από το Ηράκλειο...

Οι βουλωμένες τουαλέτες προσγείωσαν αεροπλάνο





Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης επειδή οι τουαλέτες του αεροσκάφους είχαν βουλώσει!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας αναστάτωση τόσο στους επιβάτες του αεροπλάνου όσο και στο προσωπικό του αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης». Η προσγείωση κρίθηκε απαραίτητη μια και ο τελικός προορισμός του αεροπλάνου, που είχε απογειωθεί από το Νιούκαστλ της Αγγλίας, ήταν το αεροδρόμιο «Σαρμ ελ Σέιχ» στο Κάιρο της Αιγύπτου και κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι και οι 200 επιβάτες θα μπορούσαν να… κρατηθούν μέχρι να φτάσουν, αφού οι τουαλέτες δεν λειτουργούσαν. Η πτήση, εξάλλου, ήταν απευθείας και δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κάποια ενδιάμεση στάση.

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη ότι ζητάει άδεια αναγκαστικής προσγείωσης, η οποία και δόθηκε. Ο λόγος δεν έγινε αμέσως γνωστός και οι υπάλληλοι έμαθαν την αιτία της ξαφνικής προσγείωσης λίγη ώρα μετά, όταν ζητήθηκε από τις αρχές του αερολιμένα να προσεγγίσουν το αεροσκάφος βυτιοφόρα για να καθαρίσουν τις τουαλέτες του.

Οπως είπε ο αερολιμενάρχης του «Νίκος Καζαντζάκης» Χρήστος Ψαραδάκης, «ο κυβερνήτης μάς πληροφόρησε ότι οι τουαλέτες είχαν γεμίσει από περιττώματα και δεν υπήρχε άλλο περιθώριο αν κάποιος επιβάτης ήθελε να κάνει την ανάγκη του. Γι’ αυτό και έγινε η προσγείωση και το αεροσκάφος παρέμεινε στο Ηράκλειο όση ώρα χρειάστηκε να αδειάσουν οι συγκεκριμένοι χώροι». Ο ίδιος, αν και πρόσθεσε ότι η αναγκαστική προσγείωση αεροσκαφών λόγω κάποιας βλάβης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ωστόσο τόνισε: «Ομως, αναγκαστική προσγείωση επειδή οι τουαλέτες του αεροπλάνου δεν χωρούν άλλα περιττώματα, πρώτη φορά συμβαίνει στο "Νίκος Καζαντζάκης"».

Σημειώνεται ότι κάθε αεροσκάφος διαθέτει κατάλληλους χώρους για τη συγκέντρωση των περιττωμάτων. Εκεί υπάρχει ειδικό σύστημα για τη διάλυσή τους μέσω ενός μπλε υγρού, που λέγεται "μπλε πάγος". Οι ακαθαρσίες αυτές, αφού έχουν διαλυθεί, συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο και με τη στάθμευση του αεροπλάνου προσεγγίζουν βυτιοφόρα, τα οποία αδειάζουν τη δεξαμενή.



Το ΙΚΑ θεωρεί νεκρό το πρόωρο 25 εβδομάδων...!!!



Βάσει της εγκυκλίου του ΙΚΑ ένα μωρό που θα γεννηθεί πριν από την 28η βδομάδα κύησης θεωρείται αποβολή και δεν αναγνωρίζεται ως ζωντανό.
Η τρελή εγκύκλιο δηλαδή τι μας λέει; Θεωρεί ότι η μητέρα απέβαλλε και ως εκ τούτου το παιδί δεν ζει…. ανεξάρτητα εάν έχει επιβιώσει.

Στα όρια του παραλόγου κινείται εγκύκλιος του ΙΚΑ που αφορά στα επιδόματα μητρότητας σε περιπτώσεις που το έμβρυο γεννηθεί πριν από την 28η βδομάδα της κύησης. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος θεωρεί ότι γίνεται αποβολή και δεν το αναγνωρίζει ως ζωντανό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η μητέρα να πάρει τα επιδόματα που της δικαιούνται.
Το θέμα ήρθε στο φως μετά από καταγγελία που έκανε Ηρακλειώτης γονιός στο Ράδιο Κρήτη χθες το μεσημέρι.
Η μητέρα γέννησε πρόωρα στις 23 Μαΐου 2010 σε δημόσιο νοσοκομείο του Νομού Ηρακλείου, έχοντας συμπληρώσει την 25η βδομάδα κύησης.
Το βρέφος μπήκε αμέσως σε θερμοκοιτίδα και έτυχε σωστής ιατρικής αντιμετώπισης, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι υγιέστατο στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται.
«Οδύσσεια»
Η… οδύσσεια του ζευγαριού άρχισε όταν επισκέφτηκαν το ΙΚΑ προκειμένου να πάρουν τα επιδόματα που δικαιούνται, όπως είναι το επίδομα κυοφορίας και το επίδομα της λοχείας.
Πήγαν στο τομέα παροχών του ασφαλιστικού ιδρύματος και πήραν την απάντηση από τους εργαζομένους ότι δεν μπορούν να πάρουν τα επιδόματα, καθώς βάσει της εγκυκλίου του ΙΚΑ ένα μωρό που θα γεννηθεί πριν από την 28η βδομάδα κύησης θεωρείται αποβολή και δεν αναγνωρίζεται ως ζωντανό.
Η μόνη λύση που τους έδωσαν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ ήταν να κάνουν ένσταση προς την τοπική Διοικητική Επιτροπή, η οποία βέβαια έχει να συνεδριάσει από τον περασμένο Απρίλη.
Σύμφωνα όμως με στέλεχος του ΙΚΑ, οι υπάλληλοι του ιδρύματος, βλέποντας το παράλογο του πράγματος, έσπευσαν να βοηθήσουν το ηρακλειώτικο ζευγάρι, έγραψαν μία ένσταση προς την τοπική Διοικητική Επιτροπή και την προώθησαν ως επείγον για να έχει τον αριθμό 1 όταν συνεδριάσει η επιτροπή, που πιστεύουν ότι θα γίνει αρχές Ιουλίου.
Η εγκύκλιος
Η εγκύκλιος 194/2005 έχει θέμα «Επιδόματα Μητρότητας στις περιπτώσεις που το έμβρυο γεννιέται νεκρό ή πεθάνει λίγες ώρες μετά το τοκετό» και αναφέρει αναλυτικά:
«Σας κοινοποιούμε την παραπάνω σχετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον κ. Διοικητή του Ιδρύματος, για γνώση και εφαρμογή.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, στις περιπτώσεις που το έμβρυο γεννηθεί νεκρό ή πεθάνει λίγες ώρες ή λίγες ημέρες μετά τον τοκετό, θα καταβάλλεται στην ασφαλισμένη το επίδομα λοχείας εφόσον: α) συντρέχουν οι απαιτούμενες χρονικές προϋποθέσεις (δηλαδή 200 ημέρες ασφάλισης τα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την πιθανή ημέρα τοκετού ή την πραγματική) και β) εφόσον έχει υπάρξει τοκετός, γεγονός που θα προκύπτει από σχετική βεβαίωση γιατρού μαιευτήρα - γυναικολόγου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (δηλαδή μετά την 28η εβδομάδα κύησης).
Η αξίωση για την καταβολή του επιδόματος λοχείας είναι προσωποπαγής της ασφαλισμένης και δεν έχει σχέση με το βρέφος. Εάν η μητέρα πεθάνει κατά τη διάρκεια της περιόδου λοχείας, η αξίωση αποσβεννύεται.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις όσον αφορά στο επίδομα κυοφορίας: α) εάν η πιθανή ημέρα τοκετού συμπέσει με την πραγματική θα καταβληθεί και το επίδομα κυοφορίας και το επίδομα λοχείας β) Εάν δεν έχει αρχίσει η άδεια της κυοφορίας και ο τοκετός επέλθει πρόωρα (π.χ. στον 7ο μήνα κύησης) δεν θα καταβληθεί το επίδομα κυοφορίας παρά μόνο της λοχείας.
Μετά την κοινοποίηση της παραπάνω σχετικής γνωμοδότησης, αντίθετες οδηγίες που είχαν δοθεί με την εγκύκλιο 128/89 παύουν να ισχύουν».

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Δεν έχω κέφια...ζέστη, κούραση και Κυριακή βράδυ...ίσως ένα ταξίδι στο χρώμα...



...στη μουσική ίσως...



...ή στα αστέρια...



...Όνειρα ολόγλυκα...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

"Το ήξερες ότι..."


Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!


Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες... έναντι του εχθρού.


Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν εκεί για παλούκωμα όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!


Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν.. πορτοκάλια!


Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν ' έλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή »!


Όταν δίνουμε σε κάποιον «πουρμπουάρ» η ακριβής του ερμηνεία είναι ότι του προσφέρουμε χρήματα για να πιει κάτι δηλαδή τον κερνάμε ένα ποτό Ενώ το T.I.P. σημαίνει "To Improve Performance", για βελτίωση απόδοσης, και δινόταν πάντα πριν από τις υπηρεσίες του υπαλλήλου.


Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ » δηλαδή «θερμαστές» γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!


Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη Τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!


Όταν λέμε σε κάποιον «Αντίο» του λέμε κυριολεκτικά σύμφωνα με την αντίστοιχη Ισπανική φράση ότι «θα τα πούμε στον άλλο κόσμο» δηλ πρόκειται για .. αποχωρισμό!


Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η .Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!


Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο - παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!


Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!

....Ξέρετε ότι...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

To Beep or Not to Beep...



To Beep or Not to Beep



...The Final... :(((((



Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ" Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!







Ηράκλειο 07/06/2010

Προς
τους κ.κ. τάδε και τάδε
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αιόλου 86
Αθήνα 102 32


ΘΕΜΑ: Η “χρεοκοπία” της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος


ΣΧΕΤ.
Η με ημερομηνία 26/05/2010 επιστολή σας


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής επιστολής σας, δηλώνω συντετριμμένη για την επικείμενη χρεοκοπία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος λόγω της καθυστέρησης πληρωμής από πλευράς μου της ελάχιστης καταβολής για την πιστωτική μου κάρτα με πιστωτικό όριο συναλλαγών 900 ευρώ. Ομολογώ ότι η υπέρογκη ληξιπρόθεσμη οφειλή μου των 140,34 ευρώ έθεσε σε κίνδυνο την οικονομική ευρωστία της Τράπεζας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα από οικονομική καταστροφή.
Επειδή ειλικρινώς συμπάσχω και προκειμένου να διασωθεί το κύρος της Εθνικής ημών (των Ελλήνων) Τραπέζης, παρακαλώ όπως κλείσετε τον λογαριασμό μου αφού βεβαίως πληρώσω την υπολειπόμενη ληξιπρόθεσμη οφειλή μου των 10 ευρώ. Παρακαλώ επίσης να συγχωρήσετε την «αντισυμβατική» και «αφερέγγυα» συμπεριφορά μου, αφού βεβαίως, πέραν πάσης αμφιβολίας, οφείλοντας συνολικά το υπέρογκο ποσόν των 1.040,34 ευρώ, ως μεγαλο-οφειλέτρια, μεγαλο-επιχειρηματίας, μεγαλο- κεφαλαιούχος, μεγαλο-δανειολήπτης της Τράπεζάς σας, συμβάλλω στην οικονομική καταστροφή της.
Επειδή λοιπόν επιθυμώ να κοιμάμαι με ελαφρά συνείδηση, παρακαλώ να μην κάνετε τον κόπο να ανανεώσετε την κάρτα μου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, λάβω νέα κάρτα ή οποιαδήποτε άλλη υπενθύμιση, θα ανακυκλώσω τόσο την κάρτα όσο και τις υπενθυμίσεις χρησιμοποιώντας τις στο w.c. του αγαπημένου μου σκύλου, όπως έκανα ήδη με την παραπάνω σχετική σας επιστολή.
Με την επίγνωση ότι σπαταλώ τον πολύτιμο χρόνο σας και απολογούμενη γι’ αυτό, θα ήθελα να επισημάνω ότι η παράγραφος της επιστολής σας: « Εάν έχετε ήδη τακτοποιήσει την οφειλή σας, παρακαλούμε όπως αγνοήσετε την επιστολή αυτή», υποκρύπτει μια διάθεση απολογίας από πλευράς σας και εξοργίζει τον παραλήπτη (στη συγκεκριμένη περίπτωση εμένα), δεδομένου ότι εκτός από όλα τα παραπάνω «μεγαλο- διάφορα», με θεωρείτε και μεγαλο-κορόιδο ή έστω αγράμματη. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας υποδείξω ότι θα ήταν ευγενέστερο και σαφώς ειλικρινέστερο, αν γράφατε: «Σε περίπτωση που δεν έχετε τακτοποιήσει την οφειλή σας, θα…θα…θα…θα…».
Τέλος, έχω μια νοσηρή περιέργεια να μάθω αν οι χαρακτηρισμοί, οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι αυστηρές προειδοποιήσεις που εκφράζονται με τα παραπάνω αναφερθέντα «θα…», απευθύνονται με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο στους μεγαλοεπενδυτές δανειολήπτες σας…

Κλείνοντας την επιστολή αυτή, σας πληροφορώ ότι, επειδή scripta manent ( = τα γραπτά μένουν αν δεν καταλαβαίνετε λατινικά), τόσο η δική σας επιστολή προς εμένα όσο και η απάντησή μου, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στα έντυπα ΜΜΕ.

Με μεγάλη στενοχώρια για την συμβολή μου στη χρεοκοπία σας

Διατελώ μετά τιμής (δικής σας)

Σταρίδα Β.


Υ.Γ.
Αιτιολογώ το υστερόγραφο από μένα, τον σύζυγο της κυρίας Β. Σταρίδα, καθόσον το Υ.Γ. γενικά γράφεται από τον αποστολέα της επιστολής: Βλέπετε, έχουμε κοινό πορτοφόλι με την σύζυγό μου.
Ανασύρεται από τη μνήμη μου η ατάκα του μεγάλου ηθοποιού Βασίλη Αυλωνίτη τον καιρό που η Θεατρική Επιθεώρηση ήταν στις δόξες της (1959).
Λοιπόν, στο σκετς, με μεγάλη αναλογία στη σημερινή οικονομική κατάσταση, ο Αυλωνίτης έλεγε: « Φάγατε το παλτό μου, φάγατε το σώβρακό μου, φάτε και τον απαυτό μου» και στη συνέχεια, « φάτε όσοι έχετε οδόντα μα και η ΕΔΑ ογδόντα» ( αν δεν γνωρίζετε τα γεγονότα της τότε εποχής, δικό σας πρόβλημα).
Γιάννης Σταρίδας (σύζυγος της Β. Σταρίδα)

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Άλλος ένας μεγάλος έφυγε...



Έφυγε από τη ζωή μετά από 10ετή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, ο Dennis Hopper, γνωστός για τους ρόλους του ως Billy στο «Easy Rider» και ως Frank Booth στο «Blue Velvet», , στην ηλικία των 74 ετών. Ο ηθοποιός ανακοίνωσε την ασθένειά του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ μέλη της οικογένειάς του δημοσκόπησαν ότι πλέον ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Πρώτος ρόλος του Hopper ήταν στην ηλικία των 19, όταν συμμετείχε δίπλα στον James Dean στην ταινία του 1955 «Rebel Without a Cause». Στη συνέχεια, ωστόσο, λόγω του... απροσάρμοστου χαρακτήρα του, μπήκε στη «μαύρη λίστα» του Hollywood, αρκέστηκε σε τηλεοπτικές σειρές ?για λίγο ήταν μέχρι και φωτογράφος της Vogue-, ενώ η επιστροφή του έγινε το 1969, όταν ένωσε τις δυνάμεις του με τον άγνωστο τότε Jack Nicholson στη road ταινία «Easy Rider», την οποία και σκηνοθέτησε. Η ταινία αποδείχθηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έκανε τον Hopper ευρέως γνωστό.

Στην προσωπική του ζωή, ο Dennis Hopper παντρεύτηκε και χώρισε 5 φορές, ενώ απέκτησε από τους γάμους του 4 παιδιά (3 κόρες και έναν γιο). Επιπλέον, λίγο πριν το τέλος της ζωής του, τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε αίτηση διαζυγίου και από την 5η σύζυγό του, Victoria Duffy, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1996 και είχαν αποκτήσει την 7χρονη σήμερα κόρη του, Galen.

Την τελευταία δεκαετία, είχε αφιερωθεί στην ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ παράλληλα έκανε κάποιες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Σε συνέντευξή του, είχε μιλήσει μετανιωμένος για το κόστος των εθισμών του -το 1982, είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, καθώς είχε εκδηλώσει ψυχωτική συμπεριφορά από την κοκαΐνη και το αλκοόλ. «Αντί να έχω σκηνοθετήσει 20 ταινίες στη ζωή μου, έκανα μόνο 6», δήλωσε τότε. «Δεν άφησα πίσω μου αξιοσημείωτο έργο».

Πριν δύο μήνες, παρόλα αυτά, ο ηθοποιός παρέλαβε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας -στην τελετή βρέθηκαν ο Jack Nicholson, ο Viggo Mortensen και ο David Lynch -Με τον τελευταίο συνεργάστηκαν το 1986 στο σουρεαλιστικό «Μπλε Βελούδο». Με τον Viggo Mortensen είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία του 1991 «The Indian Runner» και το 1993 στο «Boiling Point».
(Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων...Superman...


Η πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν έγινε στο τεύχος #1 του περιοδικού Action Comics το 1938 και θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας. Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία National Comics που τον εξέδιδε (νυν DC Comics) να κυκλοφορήσει σύντομα και δεύτερη σειρά με τον ήρωα και τίτλο Superman. Επίσης η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία και άλλων υπερηρώων από διάφορες εταιρείες και ξεκίνησε τη λεγόμενη χρυσή εποχή των κόμικς στις Ηνωμένες Πολιτείες.
O Superman εκτινάχτηκε από τα κόμικς σε σήριαλ ραδιόφωνου τη δεκαετία του 1940, και στην οθόνη της τηλεόρασης από τη δεκαετία του 1950. Κατά την έναρξη κάθε επεισόδιου, ένας ασθμαίνων εκφωνητής διακήρυττε δραματικά ότι ο υπερήρωας, για άλλη μια φορά θα υπερασπιζόταν «την Αλήθεια, τη Δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τρόπο ζωής." Ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτός ο μεγάλος αμερικανικός ήρωας ήταν καναδικής δημιουργίας;

Οι δημιουργοί του υπερανθρώπου, Joe Shuster και ο φίλος του, Τζέρι Σίγκελ,συνέλαβαν την ιδέα ενός "παράξενου επισκέπτη από άλλο πλανήτη με δυνάμεις και ικανότητες πολύ πέρα από εκείνες των γήινων θνητών», όταν οι δυο φίλοι ήταν μόλις δεκαεπτά ετών. Ο Shuster, γεννημένος στο Τορόντο, σκιτσογράφος, ζούσε στο Κλίβελαντ εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Mordecai Richler, ο Superman του Shuster είναι μια τέλεια έκφραση της ψυχής του Καναδά. Ο πανίσχυρος «άνθρωπος από ατσάλι» κρύβει την εξαιρετική αντοχή του, την ταχύτητα, και τις υπεράνθρωπες ικανότητές του, πισω από τον μειλίχιο, ντροπαλό και αδέξιο Κλαρκ Κεντ. Είναι ένας ήρωας που δεν περιμένει κανένα βραβείο για τον ηρωισμό του, μια γοητευτική συναρπαστική εικόνα αναγκασμένη να ζει την καθημερινή ζωή του κρυμμένος πίσω από γυαλιά και καφέ κουστούμια.

Ο Richler δηλώνει πικρόχολα ότι ο Superman, με το ταπεινό alter ego του, είναι η αρχέτυπη Καναδέζικη προσωπικότητα που έγινε «παγκόσμιος ήρωας," ως υπέρμαχος όλων των αρετών.