Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Οι Βρυκόλακες της Ιστορίας...



Έπεσε στα χέρια μου αυτές τις μέρες (αργία μήτηρ πάσης κακίας!!!!!) ένα περιοδικό από τα αμέτρητα που σκοντάφτουμε όλοι μας σε ακτίνα 3 μέτρων από το περίπτερο! Το όνομά του, Life & Style, των εκδόσεων Λυμπέρη, τεύχος Δεκεμβρίου 2009, εξώφυλλο "οι πρίγκηπες Παύλος και Μαρί Σαντάλ με τα 5 παιδιά τους!" Το ξεφύλλιζα χαζεύοντας τους διάφορους celebrities που εν μέσω κρίσης, εν μέσω ζοφερής και ελεεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας και των εκατομμυρίων άμοιρων μικρομεσαίων, μισθωτών, ανέργων, συνταξιούχων και μικροεπιχειρηματιών, που αγωνίζονται απελπισμένα να επιβιώσουν, ντύνονται σαν λατέρνες, στολίζονται σαν γύφτισσες με όσα διαμάντια και πετράδια αντέχουν τ' αυτιά, τα χέρια, ο λαιμός και οι ώμοι τους, και περιφέρονται από πάρτυ σε πάρτυ κι από γκαλά σε γκαλά επιδεικνύοντας τι? τη ματαιοδοξία τους? Διάβαζα επίσης το τρομερό δίλημμα του ελληνικού jet set για το αν θα περάσει τις χειμωνιάτικες διακοπές του στο Γκστάαντ, στη Νέα Υόρκη, στις Μαλβίδες ή στην Ταϋλάνδη!
Και πάνω που είχα ήδη αρχίσει να εκνευρίζομαι, πήρε το μάτι μου ένα μονοσέλιδο άρθρο, φωτογραφίες κυρίως αλλά και πολύ "έντεχνο" κειμενάκι με τίτλο, " ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ", υπογεγγραμένο από τον κ. Χ. Ζαμπούνη. Ανάμεσα στις φωτογραφίες, έκτακτο φύλλο της εφημερίδας Η ΠΡΩΙΝΗ, με πηχιαίο τίτλο, " Η Α.Μ. ο βασιλεύς πρόμαχος της ελευθερίας και της δημοκρατίας".




Έμεινα κάγκελλο!!!! Το αρθράκι, αναφερόταν στο περίφημο "βασιλικό αντικίνημα" της 13ης Δεκεμβρίου 1967 με αφορμή την έκδοση βιβλίου της κ. Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου, συγγραφέως, δημοσιογράφου και χρονογράφου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ!!!
Το σκαννάρω λοιπόν και το αναρτώ εδώ αυτό το αρθράκι το διανθισμένο με λυπητερές φωτογραφίες του "βασιλικού ζεύγους".
Με λίγα λόγια, ο Κωνσταντίνος παρουσιάζεται ως θύμα των περιστάσεων, ως "αιφνιδιασμένος" από την βίαιη κατάληψη της εξουσίας από τη χούντα, ως αντιστασιακός ("πρώτη αντιστασιακή πράξη εναντίον της δικτατορίας"), ως αποδιωγμένος αδίκως με λίγα λόγια, αφού (δεν το λέει το κείμενο αλλά σαφώς το υπονοεί) εμείς οι έλληνες, τα πολιτικά ζώα, προτιμήσαμε να ζούμε χωρίς βασιλιά, και καλά να πάθουμε!
Αναρωτιέμαι λοιπόν, προς τι όλο αυτό το μνημόσυνο? Η Ελλάδα έπαψε να είναι "βασιλευομένη δημοκρατία" από το 1975, προς τι λοιπόν όλο αυτό το λιβάνισμα και οι φωτογραφίες, σχεδόν σε όλες τις σελίδες του περιοδικού, κάποιου μέλους της οικογένειας των Γλύξμπουργκ? Ακόμα και την "βασίλισσα Φρειδερίκη" είδα στη σελίδα 211του ίδιου τεύχους.



Δεν αρκεί που παραποιείται η ιστορία μας βάναυσα, αιώνες τώρα, ξαφνικά έχουμε βρεθεί με ένα ήρωα βασιλέα που εξορίσαμε αντί να κραυγάζουμε "ελιά ελιά και κώτσο βασιλιά?"

Πουθενά στο αρθράκι αυτό δεν αναφέρεται ότι ο κωνσταντίνος υπέγραψε τα χουντικά διατάγματα, όρκισε τους συνταγματαρχαίους, τα' κανε μούσκεμα με το "αντικίνημα" παρασύροντας τίμιους στρατιωτικούς (Περίδης, Βαρδουλάκης, Ζαλαχώρης, Μανέττας κλπ) σε παραίτηση, σύλληψη ή εξορία. Ούτε αναφέρεται ότι έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, με αποτέλεσμα να εκτεθούν γενναίοι αξιωματικοί και να συλληφθούν αμέσως από τη χούντα πριν προλάβουν να δράσουν. Άραγε, αγνοεί ο συντάκτης του άρθρου ότι το πρωί της 21ης Απριλίου, ο υπασπιστής της βασιλικής φρουράς Παπαγεωργίου οδήγησε τους παπαδόπουλο, παττακό και μακαρέζο στο υπασπιστήριο, τους ζήτησε να του παραδώσουν τα όπλα τους (κάτι που έπραξαν), πήγε στο γραφείο του Κωνσταντίνου, στη βεράντα του οποίου είχε τοποθετήσει ένοπλους άνδρες του, τον ενημέρωσε και του πρότεινε: «Μεγαλειότατε, μπορώ να τους συλλάβω αν μου δώσετε την εντολή» και ο "ήρωάς" μας απέρριψε την πρόταση και συναντήθηκε με τους τρεις άοπλους πραξικοπηματίες?
Σέβομαι τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω κάθε ανθρώπου...σέβομαι και την επιθυμία του να περάσει τα "πιστεύω" του στο κόσμο. Δεν σέβομαι όμως, δεν εκτιμώ και καταγγέλω κάθε διαστρέβλωση της ιστορίας μας που υποκρύπτει άλλες πολιτικές και τακτικές και που μόνο σε συμφορές μπορεί να οδηγήσει. Και εξοργίζομαι επίσης με την έντεχνη, πολιτισμένη και επίμονη προπαγάνδα. Και στην προκειμένη περίπτωση, η διαστρέβλωση είναι επιεικώς απαράδεκτη και η προπαγάνδα επιεικώς εξοργιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου