Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Μια πόλη χάνεται...

Το Ηράκλειο που χάνεται...η πόλη που εγκαταλείπεται...οι μνήμες που κατεδαφίζονται...η ομορφιά της γειτονιάς που έγινε πρασιά πολυκατοικίας...τα πλακόστρωτα που έγιναν κινέζικοι κυβόλιθοι.
Βόλτες στα σοκκάκια του Ηρακλείου λοιπόν, σοκκάκια ξεχασμένα από την ατζέντα του βαρύγδουπου Δημάρχου μας και της εκλεκτής (μα τι καλή που είμαι!!!) Δημοτικής μας αρχής! Μήπως καλύτερα να γυρίσουν στα χωριά τους μερικοί μερικοί που θρονιάστηκαν στο άστυ και το αλωνίζουν??? Ή μήπως καλύτερα να εγκατασταθούμε εμείς κάπου μακριά για να μην μας πληγώνουν όλα όσα βλέπουμε γύρω μας? Εγκατάλειψη, ερήμωση, αδιαφορία, καταστροφές και φυσικά (αλοίμονο δηλαδή!) βιτρίνα φτηνιάρικη, βιτρίνα, βιτρίνα και βανδαλισμοί στον πάλαι ποτέ ένδοξο Χάνδακα.


































Κατεδαφίζονται μνήμες...για κάθε πληροφορία, Δήμος Ηρακλείου, Γραφείο Δημάρχου!
Λάκκος Ηρακλείου, 2005



2 σχόλια:

  1. Πολυ καλα κανεις και αναδεικνυεις ενα τετοιο θεμα...η ιστορια να χανεται!! Φανταζομαι ολα αυτα τα κτηρια ανακαινισμενα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως εδώ η ανακαίνιση είναι συνώνυμη της κατεδάφισης! :(((( και το χειρότερο...κανείς δεν αντιδρά...όλοι βγάζουν την ουρά τους απέξω κι όποιος μιλάει είναι "γραφικός"!!! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή