Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Σαν σήμερα...1960

The Flintstones




Οι Flintstones ήταν η πρώτη, και η μεγαλύτερης διάρκειας, κωμωδία κινουμένων σχεδίων. Η πρεμιέρα της στο ABC έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1960 και απέκτησε αμέσως μεγάλη ακροαματικότητα. Παραγωγή της Hanna-Barbera (Bill Hanna και Joe Barbera), σχεδιάστηκαν ως ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.



Ο Φρεντ και η Βίλμα Flintstone και οι καλύτεροι φίλοι τους, Barney και Betty Rubble (χαλάσματα), έζησαν στην προϊστορική πόλη Bedrock, αντιμετωπίζοντας όμως τα προβλήματα της σύγχρονης εργασίας και ζωής. Οι Fred και Barney κυκλοφορούν με ένα όχημα με τροχούς από πέτρα. Οι ζωές τους περιστρέφονται γύρω από το σπίτι, τους φίλους τους, και δραστηριότητες αναψυχής: έναν κόσμο με drive-ins, μπόουλινγκ, και το "Water Buffalo" τους. Ένας δεινόσαυρος μωρό και μία τίγρης αντικαθιστούν το σκύλο και τη γάτα της οικογένειας.



Το 1962 και 1963, η Pebble (βότσαλο) και ο Bamm Bamm εμφανίζονται ως η κόρη και ο υιοθετημένος γιος των Flintstones και των Rubbles.
Εκτός του ότι ήταν η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση, οι Flintstones σε κάθε επεισόδιο είχαν μόνο μία ιστορία που κρατούσε μισή ώρα. Μέχρι τότε, τη δεκαετία του 1960, τα κινούμενα σχέδια ήταν γενικά μόνο λίγα λεπτά. Σε μια άλλη καινοτομία, η Hanna-Barbera έκαναν την παραγωγή των Flintstones με περιορισμένες τεχνικές animation. Αυτή η μέθοδος της δημιουργίας σχεδίων, σε συνδυασμό με μειωμένη και απλουστευμένη κίνηση του σώματος, κατέστησε δυνατή την παραγωγή των καρέ, πολύ φθηνότερα. Λόγω της μείωσης του κόστους και της μεγάλης αποδοχής των κινούμενων αυτών σχεδίων για παιδιά, η τεχνική αυτή γενικεύτηκε στην τηλεόραση κατά τη δεκαετία του 1960.
Οι Flintstones συνέβαλαν στο να θεωρηθεί η Hanna-Barbera Productions ως σημαντικό στούντιο κινουμένων σχεδίων στο Hollywood από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί στον κόσμο ταινιών κινουμένων σχεδίων.
Οι Flintstones εξακολουθούν να εμφανίζονται μέχρι σήμερα σε διαφημίσεις για τα Pebbles’ cereals και άλλα gadgets και προϊόντα για παιδιά και φυσικά στην παιδική ζώνη της τηλεόρασης.

CAST (Φωνές)

Fred Flintstone ......................................... Alan Reed
Wilma Flintstone ............................. Jean Vander Pyl
Barney Rubbles .......................................... Mel Blanc
Betty Rubbles (1960-1964 )................... Bea Benaderet
Betty Rubbles (1964-1966 ).................... Gerry Johnson
Dino ο δεινόσαυρος ..................................... Mel Blanc
Pebbles (1963-1966) ........................ Jean Vander Pyl
Bamm Bamm (1963-1966 )..................... Don Messick

2 σχόλια: